Bilder från Gyllene anden lånade av Eva Heljesten

Eva och Lakrits blogg skogsstjrna.blogspot.com
Mutor till domarna: Irish coffee
fina domaren
Doris och jag längst bort på linjen
belöning klappar och mys efter ett bra skick och hämt
igen, igen, igen, igen tycker doris
"kennelmamma" Anita och Mondi (eller Speys)
Scott och Eva startklara
Scott
Mingel Linnea i orangea byxor och Doris i Laszos back on track täcke

God Jul och Gott nytt år


Lite bilder från dagen
Laszos nya konst- vinka!

Gyllene anden och fin besök

En kall söndag var det dags för mig och Doris och mamma och Scott att åka ut till Unsta, Enköping för den årliga gyllene anden på Thorsvi kennel. Jag hade privilegiet att få låna Doris med sin erfarenhet och kunskap. Dagen började med att vi blev bjudna på glögg i kylan, välbehövligt men självklart utan alkohol :)
Vi var cirka 19 ekipage. Doris och jag fick startnummer 7 och mamma och Scott nr 10.
Vi gjorde en så kallad Walk-up där fyra ekipage, två domare och en apporthämtare gick på linje. Alla fick först två dummyn var att hämta och sedan två dummyn till. Doris gick som en klocka första omgången och vi fick enormt med beröm från domaren. Hon gick super fot, var helt tyst. Markerade varenda dummy som föll men dubbelcheckade även så det inte var en dubbelmarkering eller varför inte trippel. Dock var alla enkla markeringar men Doris var på hugget. När det var hennes tur tog hon markeringarna med en pricksäkerhet som var perfekt.
Sedan kom Scott in i linjen och vi gick ut. Scott började med att knalla (tjuvstarta) men med tanke på att han har varit mer frågande om han får så var det en bra utveckling. Sedan gjorde han två super markeringar och hämt så han räddade sitt rykte. Även avlämningarna var super.
Andra omgången så hade det varit en lång väntan och fika emellan så jag antar att Doris stått och laddat men det första hon gör när vi gick upp på linjen var att knalla men det var så pass lite och jag hann reagera direkt så det blev enbart att hon kom en halv meter fram och sen tillbaka.
Jag vet inte om det störde henne att hon "gjort fel" för när det direkt var hennes tur och hon markera fint så sprang hon precis över dummyn. Det var en kraftig skare och dummyn låg under skaren men hon sökte en del sen började hon återkomma till mig. Jag blåste stoppsignal till henne men det var precis som hon hade gett upp så hon ville inte lyssna, det var bara att låta henne komma in och där åkte vi ut. Tyvärr. Sista markeringen var helt perfekt utefter skolboken så det var en bra början och ett bra avslut. Nästa år kommer vi!
Roliga var att fotgåendet var perfekt, hon var helt tyst och gjorde fina markeringar där tre av fyra var klockrena.
Scott i andra omgången gjorde en liknade runda som första. Han knallade två gånger till men gjorde otroligt fina skick och avlämningar. Utvecklingen hos Scott var otroligt kul att se, dvs att han knallar istället för att trilla ihop i en hög. Han var lite låg på linjen stundtals men mamma höjde honom direkt med lite bus.
tusen tack till Thorsvi´s kennel för fint anordnade, till Anita och Jörgen, Kian och Peter!
Och grattis till Åsa och Mocca som vann årets gyllene anden!
Finbesök några timmar på lördagseftermiddagen
Tini, Laszo, Lollo, Scott och Doris

Vi är laddade

Imorgon är det mocktrail på Thorsvi´s kennel. Vi är laddade till tänderna. Vi har varit ute och tränat lite i snön vilket blev ett bra genrep. Jag kommer starta med Doris (som vicky och michael snällt lånat ut) och mamma med Scott. Laszo får hänga med pappa imorgon.
Mutorna är uppställda på diskbänken och kommer förberedas och tas med till domaren. Vi får använda alla medel som är tillåtna!
Nu ligger alla tre hundarna och sover på mina fötter.

frånvaro!

Jag har inte brytt mig om bloggen då jag ett tag kände att folk läste in för mycket i vad som skrevs och jag tappade lusten.
Men nu är jag tillbaka då jag inte kan ignorera att berätta för alla vilka fantastiska hundar vi har!
Laszo har hittat sin nya nish! Jag har gått en vallkurs med honom och han är otroligt duktig. Jag blir riktigt stolt över honom och jag känner att han verkligen har hittat sin grej! Han är en stjärna!
På kursen har han varit allt från stöd till andra osäkra deltagare till visningsex åt instruktörerna.
Mamma är i Egypten med hajarna ( dock är hon ju badkruka så det är ju lugnt) och hundarna får vara med mig och (mitt stora stöd i vardagen) min pappa!
Hundarna blir riktigt bortskämda med fantastiska dagar med honom.
Scott har gjort en stor resa även han sen jag var aktiv på bloggen. Han har en inkallning "to die for" oavsett störning (harar, rådjur, fåglar, andra människor löptikar och kronprinsessan Viktoria) så kommer han när visslan piper. Han är också en stjärna!
Helt enkelt vi har en fantastisk vallhund och en jakthund!
hundarna på fredhälls klipporna
uppmärksamhetssökande...
trött vallhund
För övrigt så har vårt freestylelag Heart f gold spelat in en film som snart ska publiceras den ska bara klippas! En liten hint är att det är lagets hundar som har disco och snöbollskrig...
här är en bild från inspelningen
Eztah och Laszo är värdpar för festen

RSS 2.0