Östran


Kontrollerar att Öland ligger kvar. Noteras att ingen av spejarna tittar
åt rätt håll, men vi kan se att det ligger kvar i horisonten.

lite mobilbilder från höstpromenader


Laszo med tratt...

Cesar var först tveksam till höstbadandet

Men föll sedan för grupptrygget

Cesar har något för bryggor. Varje gång vi går förbi en brygga rusar han ut på den och sedan tillbaka. Det blev uppställning för fotografering

en trevlig dag!

Idag gick vi med hela flocken (tre hundar) på lång promenad längst vattnet. Så klart hände det saker som alltid. Ett stort rådjur hoppar framför Laszo och han som näst intill har slutat att jaga men när rådjuret ber om det... Jag skrek och Laszo sprang. Där emot är rådjuren på Lidingö mer tama än vilda och rådjuret stannade (!?) men sedan sprang rådjuret väg men Laszo stannade eftersom jag stod och skrek. Vilket var väldigt bra!!

Vi hann med en snabb träning också när vi väntade på vår mat vi hade beställt. Jag gjorde ett kort fotgående med läggande och ställande. En inkallning på 50 meter och en budföring till Daniel. Laszo var så taggad så det var värt tior alla moment. Helt klockren!!

tidig morgon...

Upp med tuppen, men som tur var, fick vi en extra timme tack vare vintertiden. Ut i skogen skulle jag gå och jag gick spår nr tre till tävlingen idag på klubben. Efter 30 minuter hade jag gått klart och då var det full fart tillbaka till klubben för att skriva i appellklassen. Appellklassen blev tydligen en av de svåraste att döma enligt enhälliga domare. Alla hundar hade varianter på de flesta övningarna! Men alla var duktiga trots det otroligt dåliga vädret!


Sen åkte vi in till stan och för att hämta en ny kennelmedlem, i alla fall i en vecka. Det är lilla Cesar som ska hänga med flocken en vecka när hans familj är i London. Hoppas han hänger med i vårt tempo =0)



Scott 8 veckor

Scott 5 mån                                     
Tycker ni att han har vuxit?


Ligger lågt med träning...

Jag har inte riktigt kommit igång med träningen efter Paris men jag ansåg att det kanske skulle göra gott för Laszo att få längta lite.



Laszo spårar och lämnar linan som spår.
Torsdagen och fredagen gick till att komma ikapp i skolan. På lördagen däremot tog vi tillfället i akt och passade på att spåra lite när jag ändå skulle gå och kontrollera spåret. Jag, Laszo och Scott traskade runt hela spåret och sedan körde jag hem scott och åkte tillbaka med spårlina och sele med Laszo.

Laszo var dock väldigt okoncentrerad och jag separerade momenten och tog bara kortare sträckor. Dvs gick framåt i spåret och skickade honom när jag visste att det var kort kvar till apporten. Han blev bättre och bättre vi avslutade med att träna några apportmarkeringar. Jag har alltid tänkt att ha en sittmarkering eftersom han inte gillar att apportera men när jag tränade sittmarkeringen började han apportera i stället. Jag kanske måste tänka om...

Hej hå, Hej hå vi ska till klubben gå!

Linnea är tillbaka från Paris och ordningen är återställd.
Idag ska vi ut på promenad och sedan träffa Anita och lägga ett spår. På eftermiddagen blir det yttligare ett spår men för klubbens tävlingar i helgen. Jag får gå spår, jag men det det är bra träning till mitt eget spårande med Laszo.
I paris fanns det en viss ordning på hundarna, (eller??). De flesta gick lösa och hunden jag bifogar på bild tränade på platsliggningen...


Jag kanske ska göra en platsliggning med Laszo på sergelstorg och ställa en mcdonalds mugg framför. Tror ni jag blir rik på idén?

Vi saknar Linnéa


Var är Du? Vi kan inte se, känna lukten eller höra Dig.

En rolig dag!

Tack Anita för en riktigt trevlig lördag! Du bjöd på utmaningar i form av träning, regn och fantastisk god lunch! Det är så roligt att träffa alla Scotts syskon och deras familjer. Det var en mycket givande dag och jag fick svar på alla mina frågor och lite till! Du Jörgen, whisky stavas whisky och pacta sunt servanda. Kolla in inlägget om Mannochmore

Här är nästan alla. Vi saknar pappa Nicke och syster Duffy.

På kvällen kom Samba över och ville höra vad Scott hade lärt sig.

Morgonens fantastisk vackra promenad.

Tack Anita för bilden!

Från tävlingslydnadsträningen!

Stackars Laszo!

Idag är det synd om Laszo (men vi säger det inte högt så han tycker ännu mer synd om sig själv). Laszo fick i somras eksem på rumpan (sådan matte sådan hund...) Vi trodde det var våteksem eftersom han badade en hel del. Nu har eksemen dock fortsatt men inte badandet och vi kände att det är dags att se vad det beror på. Klockan 7  i morse lämnade jag in Laszo för att han skulle sövas och göra ett biopsiprov. Vid 11 var han klar och jag hämtade honom. Han pep hela vägen hem men nu har han somnat på mattan vid mina fötter. Han har fått en tratt med sig hem men han är än så länge duktig och låter rumpan vara.

Jag bifogar ingen bild på Laszo i tratt för han sover nu utan bifogar en bild på Scott när han använde webkameran på datorn för att ringa mamma på skype och säga att hon får komma hem nu!

Laszo tränar

Vi tog rundan Kungsholmen runt jag, Laszo och Daniel. När vi kom hem skulle Daniel göra några armhävningar vilket Laszo tyckte var väldigt konstigt och började klättra på Daniel, jag lyckades fånga det på bild.

Det krävdes 26 mil för att få ett FÖRSTA PRIS!

Igår i ren ilska ringde jag runt alla klubbar i Sthlm och Uppland som hade tävlingar idag. Jag skulle ha revansch!
kl 5.30 gick jag och Laszo uppe och åkte enda ut till Norrtälje. Det gick jätte bra!
Platsliggning 10 p
tandvisning 10 p

Fotgående 7 p, jag har fått påbackning att jag har för kort koppel så idag hade jag för långt och det kom mellan frambenen på honom men han var duktig ändå!
Läggande under gång 8,5 p han skulle tusan inte stå och det gjorde han itne men jag tog ett DK.
Inkallning 10p!!
Ställande under gång 10 p!!
Apport 5,5 p släppte för tidigt.
Hopp 7 p. Blev störd av jublande publik och missa ingången
Helhetsintryck 8 p

172,5 p och ett första pris och tvåa i klassen!
BIldbevis kommer när Häverö bk har lagt ut sina bilder.

Tävlingen idag

INga kommentarer. Laszo skämde ut oss, jag gjorde vad jag kunde men Laszo var itne på humör.

En fin morgon...



En taggad Laszo

Månadskommendering igår vilket började lite lustigt med att jag itne kom in till mamma vilket gjorde att jag fick åka i mina vanliga kläder. Jag kan säga att de retade mig när jag kom till kubben är det så här man tränar hund på Liiidingö! Men jag bjuder på den!
Speciellt när det gick rysligt bra på träningen sen.
Jag körde igenom lydnad klass I som genrep inför lördagen och Laszo var taggad! Han tjöt av glädje. Fotgåendet var mycket bättre än på länge, fortfarande brist då han inte kunde släppa "tävlingsledare" med blicken. (Han hade fått en köttbulle vid tandvisningen) LÄggandet och ställandet under gång var utmärkta och så även inkallningen! 10, 10 ,10 (typ =0) Hoppet var han fokuserad på den där köttbullen igen men det gick helt ok bara avslutet som brast.
En nöjd hund och matte åkte hem med ett leende!
 Nu blir det till att vila sig i form till lördag kl 9.00 på sthlm södra.

Mycket träning blir det!

Ja full rulle har det varit på mig och Laszo i träningssammanhang. Men har jag uppdaterat träningsbloggen... icke.
I söndag var det dags för uppföljning av tävlingslydnadskursen vi gick i våras. Jag kände ju direkt att det måste vi ju repa lite för så jag och Laszo cyklade ut till klubben på Lidingö och tog några repor fotgående. Han var riktigt duktig och fick springa några tunnlar på agilityplan som belöning. Vi övade även slalomet som långsamt börjar ta form.
Precis när jag stod och skulle ta in slalompinnarna öppnade sig himmelen, det här bådar gott för morgondagens 4 timmars träning utomhus...
Väl på söndagen var det strålande sol, det är tur att det var så tidigt många minns söndagen som regnigt men itne vi som var uppe tidigt. Vi skulle välja ut några moment som vi ville träna på, Jag valde ut momenten fotgående och klass två:s apport. Med fotgåendet så gick det bättre än jag visat upp förut för Susanne men när han kommer lite bakom blir jag osäker och saktar ner och tittar på honom- vad händer om inte att han blir ännu längre bak...
* MINNESLISTA TILL LINNEA! Titta rakt fram och gå på, Lita på din hund!*
Sen fikc vi verkligen SPRINGA i språngmarch, ger tydligen mer poäng. Vi frå prova det på tävlingen på lördag.

måndagen var det dags för rallylydnads träning, vilket gick bra och vi tränade några varv på en rolig bana som innehöll ett hinder och lite trix. Laszo var duktig men vi tränade bara en timme men när vi kom hem gick han inte att väcka så han blev lite trött i bollen.

Tisdag bestod av att jag och Laszo fick rycka in på mammas kontor som receptionist. Laszo är duktig på att vara osynlig vid mina fötter men när mamma kom in till kontoret var det som om han visste. Hon var den enda han skällde på när det ringde på dörren. :)
På kvällen på tisdagen drog jag och Laszo till agilityträningen där det blev lite oturligt och i en kombination där jag var säker på att han skulle fortsätta så viker han in framför mig och jag råkar kliva på honom. Usch och fy och han pep och höll upp tassen. Men det gick bra och inom en liten stund och efter lite kläm och känn och en promenad så var han på G igen. Vi hoppade lite svåra (för oss) kombinationer vilket är Laszos grej, ju svårare sesto roligare. Blev en lyckad träning i stora hela.

I kväll är det födelsedagskalas hos moster, där jag och Laszo tänkte smita en halvtimme och skynda till månadskommenderingen. Vi kanske ska köra igenom klass ett som vi ska tävla på lördag? Torsdag fredag ska laszo och jag vara på mammas kontor igen så då blir det ingen träning. Han måste ju vila sig i form.
Långt inlägg men så går det när man itne skriver...

Tiden går oavsett om man vill eller inte....

.....kan tyckas vara en självklarhet som är skrämmande för många. Eller en tröst för vissa!

För whiskyälskare lär det vara enbart av godo och för valpälskare av ondo. Jag är gillar varken whisky eller valpar speciellt mycket.  Något som ska drickas ibland eller en period av en hunds liv som man bara ska ta sig igenom.

Jag har inte behövt dricka whisky på väldigt länge och valptiden anser jag mig nu vara igenom. Jag är med andra ord nöjd. Jag har anmält mig och Scott till unghundskkursen nu, efter att ha tragglat mig igenom valpkursen. Inte så att valpkursen var dålig på något sätt, tvärtom, utan mer en lättnad att ha kommit igenom inlärningen av sitt, ligg, stå, stanna, vänta, nära, kom. Scott har varit den mest lyhörda och följsamma valp jag har haft förmånen att träna in grunden på. Jag är så imponerad av hans lugn, fokus, villighet och förmåga att lära sig.

Jag ser nu med stor tillförsikt fram mot unghundskursen hos Gun-Marie Hedberg och en stundande valpträff (unghundsträff torde vara det korrekta nu) på Storsten. Jag är förberedd på döda duvor, äckliga saker och vana jaktentusiaster. Jag har köpt handskar och spottat i visselpipan bl.a. Är förberedd efter bästa förmåga, som är låg!


Årets sista blåbär.....

RSS 2.0