Ett moln på himlen.....

Idag är den första dagen sedan midsommar som det finns moln på himlen. Det har inneburit att annat hinner göras inomhus, som bortprioriterats stenhårt under dessa soliga dagarna då stranden har lockat mer. Scott har hunnit bli 11 veckor och börjar bli alltmer aktiv och tar för sig allt mer. Laszo blir tvungen i större utsträckning att dra vissa gränser för hur närgången Scott får vara och hur hårt han får bita utan att få sig en rejäl åthutning. Scott retar Laszo till vansinne ibland och Laszo är tålmodig länge, men säger till slut ifrån på ett schysst sätt. Det räcker för Scott, som vet att han är liten egentligen, som då slänger sig på ryggen och gnyr som den valp han är. Då går Laszo därifrån och då hugger Scott honom i baken! De är riktigt roliga att titta på! Vi har hälsat på Laszos kullsyster som bor ett tiotal mil härifrån. Dixie, som hon heter, skällde ut Laszo ordentligt. Hon kanske hade hoppats att få slippa se honom igen! Annars har det varit träning som vanligt och den har gått framåt. Laszo har nu lärt sig gå på frambenen.


Laszo säger ifrån......innan han vänder ryggen till....

Dixies blick på Laszo när han dyker upp.....hon hade verkligen hoppats att få slippa se honom igen! Vad gjorde Laszo i valplådan egentligen?

Trampbåten & Udden


Sam, Linnéa och Laszo



Kommentera gärna om ni är inne på denna sida!

Den varmaste dagen hittills!

Idag har det varit väldigt varmt så vi har vid ett feltal tillfällen "slängt i" hundarna. Eller de springer självmant i Laszo simmar och Scott svalkar magen.
Vi har även hunnit med att baka bröd vilket är ett måste om man har semester, inga halvfabrikat här inte.

Nu ska vi ta paddelbåten ut och ta ett foto på Udden där vi är! Bild kommer strax

Träningsläger på Udden för två och fyra ben

På riktigt gott humör och med gott flås har Linnéa, Laszo och jag nu sprungit runt vårt varv över kalhygget och rundat eken flera gånger denna vecka. Linnéa står för både humöret och flåset. Laszo är oberörd när vi kommer tillbaka. Jag kommer nog att få öknamnet tysta skuggan. Vi har naturligtvis tränat hundar också. Sitt, ligg och koppelgående på den lille. Koppel behövs inte här, men vi var inne i byn och skulle sätta koppel för första gången på Scott som fick fnatt och for runt som en propeller i änden av kopplet. Jag bestämde mig då för att träna hemma först innan jag åter blev till allmänt löje. Laszo är en fena på fotgående nu och har även lärt sig att gå på lina. Vädret avnjuts varje dag och vi är tacksamma för varje dag fint väder vi får!
Linnéa utför dubbelsitt på kommando!
Linnéa utför dubbelsitt på kommando!


..och ett dubbelfot nästa helt felfritt....

...och här koppelträning.

Dammsugaren Scott och Starke Laszo

Scott far fram som en dammsugare över hela huset och tomten, slukar allt som inte sitter fast och det som sitter fast försöker han få loss genom mer eller mindre våld. Laszo är exemplarisk hund och gör allt rätt för närvarande. Det är nytt vad gäller honom, men det verkar som att Scotts ankomst fick honom att bli vuxen över en natt och inse att han måste lägga manken till för att kunna konkurrera med Scotts enorma charm. Laszo är bättre än någonsin på att söka, spåra, lydnad och allmänna cirkuskonster, som att kasta kniv på darttavla. Han hämtar vad du vill i vattnet och jagar hur många gäss som helst, vaktar med stort allvar. Ingen närmar sig utan att upptäckas inom en halv kilometers avstånd från stenmuren. Så ring innan Ni tänker komma!

Träning med Laszo och bajshunden Scott fortsätter härja

Laszo har varit en stjärna idag!
Jag la ett enligt mig väldigt klurigt spår och han tog den klockrent. Spåret var ungefär 500 meter och var genom blåbärsris (som han i början tyckte var väldigt svårt),  över en nyskördad äng där höet låg kvar för att sedan fortsätta in i skogen. Han gick rakt på och fann sin belöning. Vi har även börjat arbeta med att han ska markera (sätta sig) när han finner pinnen.

Efter spåret körde vi igenom lydnadsklass I med mamma som domare och som domderade var vi skulle i fotgåendet (rätt in i körsbärsträdet...) Han gjorde allt utmärkt och vi ska faktiskt våga starta snart. Kanske tilloch med en klass i appell-spår.

Laszo jag och mamma tog sedan en joggingtur runt ön.

Scott fick vara med Sam när vi tränade Laszo. Han låg mest och sov efter att ha käkat det mesta han hittar. Kanske är ett labbefenomen? Han är idag även kallad för bajshunden (med kärlek) då han bajsat 8 gånger och dagen är inte slut än... Undra vad hans smeknamn blir imorgon? Kärt barn har många namn.
monstret


Udden fortsättning....

Scott är ett monster......han har börjat acklimatisera sig på ett sätt som får mig att ställa mig frågan om han faktiskt är ett litet monster! Han äter.....han äter allt! Jag som var orolig i början för att han matvägrade, ångrar all oro. Sonens datakabel är uppäten, körsbären med kärnor (som visserligen kommer ut igen), pinnar, allt! Undrar om det var det här uppfödaren syftade på när hon sa välkommen till labradorvärlden!

När landet är som bäst.....


Laszo solar!

Fårhunden och fågelhunden med tillbehör.

Det är med stor lättnad jag kan konstatera att Scott har lärt sig äta som en labrador. Det är så skönt att se, då han har varit så liten i maten, näst intill inte ätit alls. Nu är det 3 x 90 gr RC ej blötlagt, men med vatten. Finsmakare, i det avseendet bara. Annars går det mesta ner, såsom körsbär, stenar, pinnar, sjögräs, skosnören, elkablar....

gårdagen i bilder




Laszo simmar




Scott åker bil


Mördar mattan


Första dagen på landstället

Scott tuffar på och är riktigt världsvan. Han har lärt sig dricka från sjön, har tagit sina första staplande steg ned i vattnet och vi har tränat sitt och inkallning. Han är en naturbegåvning! Framför allt fick han prova att åka båt. Laszos favorit sysselsättning här på landet är att åka med i roddbåten. Scott anade inget skumt och viftade glatt på svansen och ville följa med. Efter en stund i båten blev det tråkigt tyckte han och vi vände och åkte tillbaka.
Laszo fick träna lite fotgående och vi testade att köra en inkallning med sitt och ligg. Han var klockren så alla jublade och ser ljust på framtiden som deltagare i lydnadsklasserna! Imorgon ska vi köpa koner och fin slipa rutan!
/L

Äntligen semester!

Bilresan till landet gick utmärkt. Hundarna pep till södertälje men sedan somnade bägge och sov resten av tiden. Här är de lyckliga och springer glädje varv i trädgården!




2:a dagen med Scott

Scott och Laszo vid vattnet! Scott vågade sig inte riktigt ned men vågorna var roliga.





När vi hämtade Scott

Bild lånad av Anita Norrblom


Laszo

född 27 december 2006. e. Bennaz Laszo Han-Lou

f. 27 decemeber 2006
e. bennaz Laszo Han-Lou

Bennaz Laszo Han-Lou

26 April 1997-30 April 2009












Jobb med Laszo

Laszo får stå ut med mycket med den lille och behövde en paus. Han och jag åkte ut till klubben där jag la ett spår på cirka 300 meter med en pinne. Han måste ju lära sig att markera mer än kasta pinnen i luften av lycka. Medan spåret fick ligga till sig tränade vi lite på planen. vi körde lite fotgående med heltom svängar och sedan platsliggning under gång. Han fick för sig att han itne skulle ligga men jag tror på att det var högst tillfälligt. Sedan övade vi fjärrdirigering där jag funderar på att börja använda händerna också vilket jag tidigare valt bort då han lyssnar bra på rösten. Ja ja. Vi avslutade med några hopp och sedan ngr agility hinder som han flög över.
 
När vi skulle gå till spårningen och vi hade startat började jag le igen, det här är hans grej! Han var helt klockren tills jag fabblade bort mig själv i slutet men han fann den och slutet gott.
La tre spårupptag för att få några snabba slut så jag kunde reparera mitt misstag. Favorit ankan låg som sista upptag och lyckan var gjord för Laszo.
/L

Scott



Bild lånad av Anita Norrblom

Välkommen Scott!

Resan hem gick utmärkt! Han gnällde lite men somnade sen. Laszo och Scott tog till och med ett pumirace i trädgården.

Första mötet!

21 maj träffade vi Scott för första gången! Jag och mamma åkte ut till Enköping och träffade alla 9 valpar! De är från kenneln Thorsvi.  www.norrblom.se De är helt underbara!
/Linnea


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0