Vi har farit land och rike runt.....

......varför bloggen har blivit något eftersatt! Scott har fått åka ca 140 mil, sova borta, bo i lägenhet! Hans rumsrenhet ställdes på för svåra prov och visade sig bara gälla hemma. Hemma är han rumsren........nästan. Scott har visat sig vara ett tåligt djur och ställer upp på de mesta med gott humör. Däremot har han blivit allt vildare och tar sig olika friheter. Nu får jag verkligen passa skor o.dyl. för han är så ätglad och han har ett himla tryck i käkarna nu, så att ett tugg i skon och den är sönder. Han börjar förstå innebörden av ordet "nej". Det är bra.

Både Scott och Laszo är duktiga arbetare på kontoret och tycker att Humlegården är ett riktigt vattenställe (oas) mitt i stan´!

Linnéträdgården på Botaniska trädgården i Göteborg

Scott leker av sig med älsklingsräven efter en lång biltur

Mycket spännande att titta på och lukta på i Humlegården på en lunchtur!

Skokloster vs. Kungsholmen

Laszo, jag och Daniel tog en minisemester och drog till landstället i Skokloster. Vi klippte gräsmatta och rensade rabatter. Vi tränade självklart lite fotgående, apport, skall och framför allt kantarellsöket! Han finner kantarell varje gång, han är en stjärna. Det blev även en promenad runt skoklosterslott och ett topp vid hamnen.


Skokloster

Daniel och Laszo hemma igen på Kungsholmen.

Vi har även anmält till Laszos första utställning den 23 augusti. Jätte spännande och nervöst men det ska bli kul att få ett utlåtande om honom och vi får ju proffshjälp av Gill (uppfödare till pappa Sigge) så på promenaden nyss så övad vi på att springa lite.

/Linnea

Fortsatt träning!

Scott är nu ensam hund hemma. Laszo fick lite välbehövlig vila från Scott, som blir allt mer intensiv i sin hantering av Laszo. Laszo är fortfarande ett under av tålmodighet och låter Scott hänga i mustaschen länge innan han morrar och går undan.

Idag har vi tränat inkallning med visselpipa och stadga i ligg. Scott kommer som ett skott, verkligen. Han har aldrig missat ännu och gör skäl för sitt namn. Jag prövade honom ändå ganska hårt idag. Jag rullade iväg en kotte, som han älskar att jaga efter. När han var nästan framme vid kotten, visslade jag inkallning och Scott tvärvände och struntade i kotten, och i full fart kom han tillbaka till mig. Det tycker jag var strongt! Vi har börjat träna "vänta" också. Poletten har precis ramlat ner för Scott och han börjar förstå vad som förväntas av honom. Men ännu är det svårt att tygla sig om han inte ser mig hela tiden, den lille goingen!
Hallå.....bilden skall roteras!

Skön relaxhelg

Laszo och Scott har klarat av en vecka i stan efter semestern och tagit det lugnt i helgen. Laszo har varit ute och sprungit med cykel igår och med springande bihang idag. Årets första kantareller har hittats och vi har även fräschat upp de gamla kunskaperna i kantarellsök. Det gick alldeles utmärkt! Scott har lärt sig klickern och ett bra ligg. Sitt och inkallning är han redan en stjärna på. Han har även, i stor triumf, klarat av att hoppa upp i soffan och ligger där så himla nöjd. Den blicken han gav mig när han lade sig tillrätta, var obetalbar!

Jag har lagt mig här själv och det tycker jag är bra gjort!

Laszo fick ett grisöra och Scott fick bara titta på och känna lukten av det!

Bebismingel


Idag har Laszo och Scott fått leka med en liten ett årig tjej som först tyckte att de var lite läskiga men sedan bada och lekte tillsammans.
Scott var lite närgången men väldigt snäll!

Här om dagen...

Vi har hittat ett nytt perfekt färdmedel för Scott som gör att alla blir nöjda, -en släpkärra efter cykeln! Perfekt, då Laszo får springa ordentligt, vi får röra på oss och Scott ligger bak och sover.
Vi åkte förbi appellbanan och Scott fick träna på att sitta kvar i koppel medan Laszo och jag gick iväg en bit och tränade fotgåendet. Scott var väldigt duktig och vi varvade med att Laszo fick vänta och Scott fick lite träning.
Vi provade också lite agility eller rättare sagt jag skickade in Laszo i några tunnlar och scott hängde på lika glad för det. Vid ett tillfälle stanna han inne i tunneln så en sekunds förvirring uppstod när jag undrade var han tog vägen men när jag tittade in i tunneln stod han där och letade godis.
Vi gjorde även en port i slalom vilket gick ut på att jag la godis på andra sidan porten och sedan gick scott och jag emot i koppel och jag släppte på honom när han bjöd mot porten från rätt håll, han tyckte det var helt ok att springa runt pinnar när det finns godis.   

Scott har även fått vara med om bussåkande vilket han inte brydde sig överhuvudtaget om. Första gången Sigge åkte skakade han som en duracellkanin. Måste ha varit det förträffliga sällskapet som Scott hade i Laszo.
Lyckan var dock stor när mamma kom och hämtade

Vi har drabbats av stress.....

....i stan! Det finns så himla mycket att göra och så mycket som vi tycker att vi borde göra och det har vi gjort. Lugnet har lagt sig enbart vid mörkrets inbrott, vilket är sent och aktiviteten startar när det ljust, vilket är för tidigt! Men det är underbara kvällspromenader! Vi har en bra sten nedanför oss på ängen, som har blivit ett kärt utflyktsmål!
Visst har Scott vuxit!!??

Vilken häftig dag!

Scott fick gå en kort promenad i Humlegården på morgonen och blev nockad av alla dofter och slocknade under en parkbänk i skuggan under en alm. Därefter hälsade vi på Ceasar som är en vit dvärgschnauzer och lika ettrig som Scott. Laszo tröttnade och övervakade enbart leken. Det är en roll som Laszo alltmer intar sedan Scott kom till familjen. Han är "The Supervisor"!

Framåt sjutiden tog vi kvällspromenaden och kunde konstatera att det är mer lantligt här än på landet. Skillnaden som syns är att här finns det lyktstolpar.

Vi gick in i en hage och det visade sig att runt kröken i hagen, var det ett femtiotal får. Jag hade inget koppel med till Laszo, utan fick ta remmen till väskan som jag burit Scott i, som något provisorium. 



Det här blev också för tungt! Scott kommer att få träna mer på att vara ensam hädanefter, när jag och Laszo går kvällspromenad.



Laszo blev riktigt het i fårhagen och jag fick ta remmen till väskan som koppel.
Fåren ville hälsa eller jaga oss ur hagen. Jag är osäker på vilket faktiskt.

Scott har fått en infektion i vänster öra, som kliar. Han behandlas med Fucidin morgon och kväll. Under denna infektion har han fått smeknamnet Läderlappen! Det därför att han skakar så mycket på huvudet när det kliar, så det fladdrar hela tiden om honom. I det här fallet är ordet fladder ett ljud! Ljudet av läderlappen som fladdrar.......

.........och Laszo, han är en fena på att balansera grästrån på nosen utan att blinka en enda gång!

Tillbaka i Stan....

Smekmånaden är över för Scott och vi är tillbaka i stan. Nu pockar verkligheten och kraven på uppmärksamhet. Kravet idag, förutom att sitta i buren och åka bil långt, var att sitta still så länge att jag hann ta en bild i god ro på en sittande Scott.

Det klarar Scott galant! Vem hade trott något annat......Matte?

Säger Du att jag ska sitta här i en timme, så gör jag det! Det vet Du, Matte!

Vilken underbar cirkus.....

Laszo och Scott har haft 24 timmars race med Doris och Maggie! Maggie är Scott storasyster, i vart fall samma mamma har de. Laszo och Maggie älskar och springa och det går undan. Scott var lite försiktig och försökte hålla sig undan. De stora hundarna var ju så stora och det gick så fort. Marken fullkomligt skakade när de kom farandes. Maggie fick dock till en dragkamp med Scott, som han dessutom fick vinna!
Scott vill leka med syrran!

Hälsar på Maggie och Doris!

Scott var förtjust i Abbe och Eddie också. Han var snäll med dem och
använde inga tänder!

Någon börjar ta för sig....

Någon som börjar ta för sig är Scott! Laszo har varit en gullig storebror i dryga tre veckor nu och är det fortfarande. Scott börjar nu verkligen testa hur snäll Laszo är och istället för att, som tidigare, slänga sig på rygg, när Laszo bjuder till lek, tar Scott för sig och utmanar. Jag vet att detta är bara början på en, än så länge lätt match för Laszo, men snart kommer motståndet att hårdna och Laszo kommer att få slita om han ska hänga med. Bra, för bägge två! Spännande för mig.

Scott orkar inte följa med på promenaderna runt ön själv och han har blivit för tung för att bära för mig. Jag kallar det nu för att jag tränar Scott att vara ensam en stund, ca 40 min. Resultat okänt - brakar det i skogen när ett träd faller om ingen är där och hör?

Scott tar för sig av Laszo......och Laszo tillåter.......

Lavendeln blommar och jag har skördat en del för vinterns garderober.
Något som hundarna finner helt ointressant och varför skulle de?

Jag har också bytt gardiner, vilket inte heller var speciellt roligt för Laszo
och Scott, men matte var nöjd! Jaja, hon är å andra sidan lättroad vid det här laget!

Vaksam återhämtning

Gårdagen var tröttsam! Det var ett åskoväder utav sällan skådat slag med slagregn och storm i dess följe. Riktigt läskigt var det när blixten slog ner i ett träd alldeles i närheten. Vilka smällar, oj oj, och det brak när grenar från trädet brakade ner. Sam tyckte det var långtråkigt på landet, men det tycker inte vi. Värsta action! Idag är vi lite vaksamma och spanar efter det oväntade. 


....men vi är inte skraja.......bara lite koll på håll!

Nu får hon ta och ge sig!


Nu vägrar vi ställa upp på mer dumheter idag!
Först vaccination, sedan avmaskning, därefter blixtnedslag och nu detta!

Skogen är stor!

Idag var vi tvungna att bryta vår isolering på Udden och ge oss ut i stora vida världen, vilket i vårt fall innebär, den stora vida skogen. I den stora vida skogen finns många spännande vilda djur, såsom rådjur, grävlingar, vildsvin, fiskljuse, örn, fästingar, räv, harar, ett och annat lodjur (från säker källa), High Land Cattle-kor. Vi befinner oss i ett fågelreservat, så sjöfågel finns det gott om längs våtmarkerna likväl som rovfågel. Vi hade en stor fiskljuse som cirklade över oss en stund för att han nog ville kolla om det var något ätbart, men tji fick han.

Laszo skrämde upp en gammal bock med hyfsat stora horn. Råbocken skuttade iväg med stor elegans och lugn kontroll med hånfull min mot Laszo, bort genom skogens mer besvärliga terräng och Laszo var bortkollrad innan han förstod det själv. Scott ville mest bli buren. Han tyckte det var lite skrämmande med så mycket dofter, det luktade fara mest överallt och det är ju så stort, så stort. Scott gick dock lite grann och Laszo övervakade honom......Scott fick upp snitsen att äta blåbär direkt från riset.


Hjälp, vänta på mig.......

Vänta.....




Mmmmm.....blåbär!



Massor av blåbär......



Laszo har ett oändligt tålamod med Scott och vaktar honom ordentligt mot
allt som kan tänkas hota. En riktigt bra storebror.....


Till och med stenmuren är lång och stor, men nu är vi nästan hemma!
Tjohej, jag överlevde!

Vart tog allt det roliga vägen?

Jamen hallå! Fint väder, soliga dagar med bad och skojiga leksaker, roligt människor som hade ork fanns hela tiden. Nu har vi vilat klart och var är det roliga? Det regnar, det mullrar med åska hela tiden, bara en människa som är tråkig finns här, på denna öde ö försmäktar vi nu! Dessutom blev Laszo jagad av en räv i går kväll när det var kvällsrastning. Stor var den och enorm svans. Första gången Laszo inte var sugen på att jaga, utan kom snabbt som ögat vid inkallning!


Lugnet har lagt sig över Udden

Idag åkte Linnéa och Sam hem och det började regna. Efter intensiv sol, bad och lek blev det alldeles tyst och regnet
började strila. Välbehövligt!

!



sommar, sol och bad

29 grader i skuggan och 25 grader i vattnet då är det bara bad som gäller!






Apporterar sjögräs


RSS 2.0