ordningen återställd

Dagens träning med M-kullen var riktigt lyckad.
Den första övningen vi gjorde var att gå på en enkel markering som sedan byttes ut mot en mindre dummy som var gömd. Dvs att hunden har en minnesbild av var dummyn landade men så får hunden inte något synintryck när den kommer fram så det gäller för hunden att ligga kvar och söka i området.
Jag förde Carron idag som var tillbaka från karensen efter en mini kennelhosta. Carron blev lite störd i sin minnesbild när hon fick vända ifrån markeringen och fick inte riktigt upp fokuset men stack iväg fint i alla fall när jag skickade henne. Hon blev osäker i första skicket när dummyn hade tillsyntes försvunnit och kom tillbaka till mig och undrade om det var ritkigt rätt? Jag skickade om och då fick hon antagligen vind och tog den direkt.
Sedan testade vi en dubbelmarkering för att vi hade tid att slå ihjäl. Carron var riktigt duktig och fixade markeringarna. Sedan skulle vi göra ett sök med vilt. Carron hade laddat lite innan och var lite upp i varv och vi har aldrig gjort sök tillsammans tidigare. Det blev en del förarfel så som att jag skickade henne med fel hand, och väntade för länge på att skicka henne så hon blev lite osäker. Men med inställningen, gör om- gör rätt, så blir det nog bra också. Dock fick hon bara plocka in tre fåglar för det var någon vittring som gjorde henne låg, om det var något som var obehagligt eller skrämde henne, vi vet inte men vi slutade på topp.
Sedan fikade vi i den fina solen.
Efter fikat gick vi på linje. Det blev en riktigt bra övning för Carron, tror jag. Hon trissade upp en hel del men i och med att det tog tid mellan det var hennes tur, så taggade hon ner snabbare och snabbare tills hon var i en mycket bra sinnestämning och jag fick intrycket att hon hade förstått övningen och trivdes.
Nästa vecka är det sista gången på jaktkursen och då ska vi göra provlika förhållande. Det komemr bli så kul!
Sen veckan efter det är det dags för vårt första Working test på Lidingö

Afternoon té på Häringe slott

Idag har vi roat oss kungligt!
Scott och Doris

En riktig hundhelg

I fredags efter jobbet åkte jag till Lidingö och hämtade Scott, Doris, Tini och Lollo. Världens bästa sällskap en fredag kväll
doris

Sedan på lördag morgon begav vi oss alla till Wij för lite träning. Mamma är bortrest vilket innebar att jag körde med Scott för första gången på länge.
Det gick väldigt bra. Vi började med sök med vilt. Scott var väldigt duktig och effektiv. Han sökte av bra och spårade inte vilket är positivt. Han plockade in flera fåglar och en kanin. när jag märkte att aktivitetsnivån dalade lite efter några fåglar så valde jag att belöna honom och avbryta. Positivt var att vid belöningen var inte favoritbollen eller godis det bästa utan ett skräpvilt som han fick leka med! Han valde vilt för allt annat.
Som andra övning skulle vi gå fot bakom Jörgen som ibland stannade upp och sköt och sedan slängde dummys. Ibland fick hundarna hämta ibland vi. Scott har en jätte bra stadga och skötte alla uppgifter bra. Han är lite låg i fotgåendet men jag försökte det mesta vilket ledde till att jag kunde utsesluta vissa metoder och lyfta andra. Mest effektivt var att ha skinka i höger handen och gå och belöna honom lite då och då när han hade rätt position och sinnesstämning. Det gav reslutat! Trots att han hade fokus på mig och godiset så lycades han hinna markera och finna alla dummys som jag skickade honom på.
Vid ett tillfälle hade jag kunna vara bättre när det var kaninbollar som redan var utplacerade så han såg dem inte. Han sökte en stund och hittade dem sen. Jag unde dirigerat lite.
Tredje övningen var att vi alla gick på linjen. Scott uppförde sig galant! Jätte duktig i fotgåendet och rätt sinnestämning hela övningen. I slutet var han så slut så han la sig ner så fort han fick möjlighet. Resten av kvällen sov han gott.

RSS 2.0