Vi har semester

Vi har bara tränat på fotgåendet, krypet, buga och backa!
Vi har också tränat stadga... =0) Se pölen efter scotts tass. Det var en pöl vid varje tass.
Scott kommer i full galopp observera bollen i luften över vattnet
Hopp i
Från andra vinkeln- vi satsar på att göra en 3D film

Idag blir det varmt!

Så vi svalkar oss med ett bad eller två.....

Och duscha den som står ivägen!

A win win.....

Glad midsommar!

Vi vill önska alla en glad midsommar.
Hundarna och mamma är på sin sista arbetsdag och på måndag åker vi till landet och är där 4 sköna veckor. Vi får även fin besök av Doris med familj som sen lämnar Doris och Lollo. Lollo är det nya tillskottet i familjen (en taxvalp på ca 12 veckor) som ska bo hos oss i två veckor när familjen myser i Frankrike.
Härliga tider!

Nya tag!

Idag var det nya tag. Idag har Scott
-lämnat av dummyn innan han skakade av sig vattnet.
- gjort en kvick och effektiv markering
I sökandet efter dummyn klarade han av att stanna i området och hjälptes av att jag gjorde en närsökssignal.
- Lämnade av snabbt och helt perfekt i min hand, för att sätta sig i en bra position efteråt.
- Gick ett toppen fot
- Läggande under gång
- ställande under gång
och massor av mer bra saker.
Laszo är alltid en stjärna!

Unghundsderbyt!

Hm ja vad kan man säga. Han är en UNGhund! Scott är i samma period som Sam (16 år tonåring) som helst inte går ur sängen och att behöva göra något som är jobbigt... nej fy tusan!
Av ca 140 hundar kom Vi på tioende plats... från slutet.
Scott vad troligtvis den lugnaste hunden på området ett plus. Dock var han så lugn att han upplevdes nästintill drogad... Ha ha skämtosido
Det var fem stationer med samtliga enkel markeringar.
Det var kullbrorsan Skye som fick upprätta familjens ära och kom på en fin placering i det hela. Carmen var även hon jätte fin men missade några markeringar.
Scott gjorde i princip allt han inte skulle och brukar göra. Han var seg, travade ut och travade in, ibland med dummyn ibland inte. Släppte dummyn på fötterna som han aldrig gör, nästintill. Han hade ingen lust.
Vi deppar itne ihop för detta utan ser det som att den första tävlingen är ju nu avklarade så nu kan vi inte skylla på det mer. På det igen!
Vi gratulerar istället Scotts fantastiska uppfödare Anita med söta Mondi som tillslut efter en rafflande final kom på 8:e plats. Grattis och tack för sällskapet och stödet.
(Bild lånad av Sarita och Carmen,http://www.saritaslabrador.com/ )
10 på topp blev:
1) Annika Ahlbaum och Andvikens Sound Of Silence
2) Helena Lindström och Sea-Croft Ferret
3) Brittmarie Hernlund och Cosmic Covers Run For Cover
4) Anne Nerell och Stenbury Black Ribbon
5) Johnny Persson och Viltvårdarns Odin
6) Åsa Marnerfeldt och Seareeds Yellow Lady Hillington
7) Ingela Funck och Searover Kits Copy
8) Anita Norrblom och Thorsvi Loch Lomond
9) Jenny Skarsäter och Straight Flush Yamos
10) Ulla Wrange och Streamlight´s Choice Bess

kvällens aktiviteter!

När jag bara varit  vaken i 31 timmar åkte jag ut till Danderyd-täbys bk för att ha den absolut sista Aly-utb innan examinationen.
Vi hade några prova på stationer.
Först fick vi testa rallylydnad, sedan specialsök, sedan hade jag hand om dirigering och sist var det trix.
I rallylydnaden fick Laszo gå och han var lite okoncentrerad och omotiverad. Tråk! Men vi gick banan runt och gjorde momenten.
I specialsöket skulle vi söka efter té. Scott fick testa och var duktig. Det enda som jag måste träna mer på var att han gärna ber mig om hjälp med blicken. Belöna utifrån!
I dirigeringen skulle jag och CIssi hjälpas åt men jag tog det själv. Jag visade hur man kan arbeta in höger och vänster och ut med hjälp av dummys eller godisskålar. Scott var duktig men väldigt trött.. Han tittade på mig och sa i princip... ja j a jag gör väl det.
I trix fick Laszo vara med igen men även scott. VI gjorde slalom, vacker tass, backa, godis på tassarna, snurra runt och lite annat smått och gott.
Ska jag säga att vi alla tre var slut i rutan efteråt.
Skönt med en ledig dag i dag. Imorgon åker vi till landet och unghundsderbyt!

Alla tillbaka... nästan!

Mamma sitter på ett plan på väg tillbaka men jag, Laszo och Scott ligger i sängen(i sthlm) och vilar oss i form.
Laszo och Scott har haft det underbart med Tove, Göran, Lyztrah och Vilda ute i Djursholm. Båda hundarna är måttligt trötta! =)
New york har varit underbart på alla sätt och vis! VI hade mycket att fira och fira gjorde vi!
Direkt när jag landat hämtade jag hundarna och åkte hem för att vila några timmar. Tärningslusten tog över och jag gick ut för att ta igen lite träning. VI började med att göra ett närsök vilket han fixade galant när jag stod bredvid.
Däremot har jag märkt att närsök för honom betyder nära mig inte nära där han är, när jag blåser. Så när jag kallade in och sedan blåste stopp signal och sedan söksignal skyndade han sig fram till mig och letade. Hm vi får träna mer på närsöket. Han vet ju att näsan ska ner i alla fall.
Sedan gick vi över till vattenmarkering i vass. Problemet var att i vassen var det en liten fågel, hm klantigt av mig. Dock hävdar jag fortfarande att fågeln gjorde det för att retas. Det som hände var att Scott blev störd i skicket när en fågel plötsligt flyger upp där han letar vilket gjorde att han ville följa fågeln, men precis då fick han syn på dummyn. TOg den och kom in med en perfekt avlämning!
Nästa gjorde jag en enkelmarkering i strandkanten där dummyn låg en meter ut från strandkanten. Allt gick fin fint och jag skyndade mig emot honom så han itne kunde skaka och släppa innan. Kaxig som jag blev att det gick så bra, satte jag honom 10 m innan strandkanten, slängde ut dummyn 10 meter i vattnet och sedan skickade jag honom. Utmärkt ut, utmärkt in till och börja med,  men jag var inte tillräckligt snabb på att möta och han släppte för att skaka av sig. hm.. det kommer bli svårt på unghundsderbyt.

Scott och Laszo har flyttat!

Nu har mamma åkt till New York och vi åker imorgon.
Scott och Laszo har flyttat till Djursholm. Bara fina områden duger för grabbarna... ha ha
Scott och Laszo är hos Tove som har en liten grå pumi tös som heter Lysztrah (Laszos flickvän) och en rottweiler tik som Scott föll för. De kommer vara helt kärlekskranka när de kommer hem. Hm hur ska unghundsderbyt gå?!

Officiellt friska!

Nu klarar vi även karenstiden! Om det nu överhuvudtaget var kennelhosta!

Scott har lärt sig något nytt...

En bra sak men kanske lite konstig. Han har börjat göra det stora lasset (bajsa) i buskar och andra gömställen! Ingen är gladare än jag. Pumisarna har alltid varit duktiga på att vänta och göra det inne i en buske där ingen ser men Scott han har kunnat sätta sig mitt på vägen. Men inte nu!

RSS 2.0