Mannochmore

Scott är döpt efter en Skottsk whisky. Enligt Jörgen ingår det i valpköpet att lära sig att dricka whisky. Mannochmore är en beställningsvara på Systembolaget, till vilket jag endera dagen ämnar göra ett besök och beställa en flaska för sakens skull.

Lika och kommer att bli än mer lika?

Vår dag i bilder






scott äter blåbär

Vi är på landet!!

Vi har det otroligt mysigt Jag (linnea), Eva, Laszo och Scott.



Laszo hoppade över stenmuren och kom på fel sida av grinden vilket scott tyckte var skumt




En dag med Scott och Laszo

Största "problemet" med Scott just nu är att han bara är 5 månader men har energi till tusen! Han röjer konstant!


Långpromenad med fin besök

Laszo och Scott fick fin besök idag under promenaden. Det var Doris och Maggie (från samma kennel som Scott) Michael och Edward som tog sällskap. Bilderna talar sitt tydliga språk att det gick vilt till.

Laszo längst bort, Scott ståendes, Doris närmst på bilden och Maggie upp till höger.


Obligatoriska doppet i pölen

Scott lägger sig i pölen


fr v. Scott, Doris (mitten) & Laszo

KM- nja, gick väl så där.

KM idag och Laszo var inte riktigt med på noterna. Kan det vara för att det var på hemma plan. Han (eller kanske jag) skärpte inte till si gsom han gjort på de strarter vi gjort innan och fotgåendet var det sämsta på mycket länge. Laszo brukar gå flera steg jätte bra fotgående sen är det osm om han tröttnar och går lite bakom och sedan kommer han i kapp igen. Idag gick han lite bra, lite bakom och sedan även en meter i från mig. Att han går en bit ifrån mig brukar aldrig hända.
Däremot fick vi till läggandet och ställandet idag! Weehoo!
Hoppet blev dock väldigt pinsamt då han fick för sig att tävlingsledaren var väldigt intressant men jag kanske ska vara glad för det eftersom han VILLE gå till en man, brukar ju itne vara så tidigare.
Summan av kademumman var att det som LAszo brukar ha svårt med gjorde han bra men det som han brukar göra bra slarvade han med.
Efter KM:et rusade vi ut till Lidingö golfbanan där sökbanan för söndagen skulle vara och vi vallade runt området och fixade.
Imorgon ska jag ligga under en gran i två timmar med samling klockan 7 på morgonen. Gör vi det här frivilligt?
Tusen tack Anita för ditt stöd på KM och för att du räddade mig i sista sekund med utlåning av er fina bil!


Platsliggning (bild lånad av anna ronge)

KM imorgon...

Imorgon blir det klass I på KM i lydnad för Laszo. Just nu övar vi på förutom momenten i klass I, på target på en vit skärbräda (till kontaktfälten på balanshinderna i agilityn) och front (till rallylydnaden).

Bifogar en bild på Scott från gårdagens promenad när han la sig i en pöl. Med honom tränar vi stadga.



Dagen i bilder

Vi har haft en slappardag idag! Jag och Laszo ska på agilitykurs ikväll så vi får slappa!


Träning med Lyztrah och Tove

Jag (Linnea), Laszo och Scott satte oss i bilen i söndags för att rulla ut till djursholm för att göra lite pumirace med Lyztrah.
Vi hann med lite träning oxå. LAszo var underbar i allt jag gjorde så det var riktigt kul! Scott fick prova lite också och var duktig han. Med Laszo tränade jag fotgående, apporten och inkallning. Scott fick göra "gå nära", och stanna kvar i både sittande och liggande ställning. Inga problem!


Lyztrah

Ny dag, nya krafter.

5 poäng från första pris!!! irriterande...
Idag var det tävling i Bro-håbo och det gick väl helt ok. Åter igen vägrade han lägga sig i läggande under gång trots ordentlig träning hela veckan och inte en enda gång har han gjort något annat än att lägga sig under momentet utom på tävlingsbanan. Ja ja nu kan vi utesluta missförstånd och träna ännu mer!
Han fick
10 på platsliggning,
10 på tandvisning,
7 på linförighet,
0 på läggande,
9 på inkallning,
10 på ställande under gång,
7 på apport,
8 på hinder,
8 i helhetsintryck.


Ursäkta den dåliga kvaliteten mne jag hade bara mobilkameran med...

Nu har vi anmält till tre tävlingar till! Ågesta, Tyresö och Solna

röjigt värre...

Alla tre ligger vi nu helt utslagna på soffan och orkar ingenting. Vi gick en tur runt fredhällsklipporna och vi hann med både det ena och det andra. Hundarna badade för fullt och Scott är riktigt duktig på att simma nu och gör det gärna! Dock hände ngt helt galet när vi var ute. Båda hundarna var jätte duktiga och vi tränade lite inkallningar som gick galant. Plötsligt framför oss på skogvägen står ett gäng duvor. Scott går inte och stoppa och han flyger fram, alla duvor flög iväg trodde jag...
men icke Scott får tag i en levande duva som sprattlar för sitt liv, jag tror att jag, duvan och Scott var lika chockade alla tre. Scott släpper i alla fall och duvan flög iväg, sen blev det koppel resten av vägen hem. Puhh..



Scott som simmar



Kolla in Laszos attack när scott kommer upp! Ombytta roller!




Uppställning


ett dopp vid sandstranden

Bildbevis!


Laszo tittar rakt in i kameran på tävlingsplanen! Aj aj...och jag sökte
ändå skydd bakom ett grässtrå som Ni ser!

Tävlingsdag!

ho ho hoppade vi ut på banan och skulle tävla i lydnadsklass 1. Det var av blandade resultat. Han fick tio, tio på platsliggning och tandvisning (tack Henrik för hjälpen!) startnummer 4 hade vi och Laszo var lite lagom taggad men summan av hela utförandet blev att han gick och tittade efter mamma i skogen. Tävlingsplatsen låg omringad av skog och publiken stod i skogen. Alla förare i klassen klagade på att hundarna tittade på "prasslet" i skogen men samtidigt var det ju lika för alla. =0)
Det som var en besvikelse var att han satte sig i läggandet under gång vilket både jag och mamma var enormt förvånade över. Har aldrig hänt förrut. Jag skriver upp det som ett missförstånd och gör inget mer med det just nu.

Jag är nöjd och jag tror Laszo är det också för han ligger och djupsover i soffan och går itne att väcka. Nästa tävling är redan på lördag då ska vi till Bro-håbo som är en speciell tävlingsplats för oss eftersom det var där Sigge tävlade för ganska exakt tre år sedan(debut vid tio års ålder)  och fick ett starkt tredje pris =ogdkänd för avel och lilla Laszo blev till på vår garageuppfart.

Håll tummarna!

Morgonpromenaden

Scott gillar morgonpromenaden. Han gillar i och för sig alla promenader och uteliv, men morgonpromenaden är alltid lite roligare för den är den första varje dag. Varje morgon är det lika roligt att säga hej till hästarna och kolla in det trädet eller den grästuvan, igen! Han börjar bli en riktigt välartad pojke. Gör i det stora hela precis vad jag vill och när jag vill. Det enda jag får jobba hårt med är att lära honom att låta bli mina skor! Där är vi inte överens ännu!

Månadskommendering på klubben

Träningen igår var av blandad kompott!
Det var en platsliggning med skott som Laszo klarade av galant. Brydde sig knappt trots se fyra utspridda skotten! Han är en pärla!
Sedan gjorde vi en "vanlig" platsliggning och det var så klart inga problem. Det kanske kan bli någon 10 på söndag när vi tävlar...

Sen var det, det där med fotgåendet... han börjar bra det första meterna och första svängen sen går det nedför. Hm han som har gjort ett klockrent fotgående hela veckan. Det kanske är jag som går spänt och konstigt och placerar honom i för svåra svängar när det är "allvar"?

Debuten i LP1 på söndag får bli att vi går in och ser till att ha kul. Det får bli som det blir.


RSS 2.0