Fotosession

Igår var det fotografering med lillhusse (Linneas sambo)


Laszo 3 år!

Idag är ingen vanlig dag, idag är Laszos födelsedag, hurra hurra hurra!


Paul Smith för Evian

Laszo blev som tokig när han fick smaka Evian vatten här om dagen. Han drack upp ett helt glas, så nu blir det bara Evian vatten upptappat i Frankrike som gäller i vattenskålen.



God jul!

2009

2008


Jag ska ta en bättre bild ikväll...

Scott och hästar

Igår var vi och hälsade på en kär vän som har en häst ute på Värmdö. Detta var första gången Scott får träffa hästar på nära håll. Han satt paralyserad en lång stund.
Med de andra hundarna har det varit en självklarhet med hästar från första stund men nu när jag inte har en egen häst blir det itne så mycket sådant. Scott var väldigt rolig att se på.


Sigge på en av alla hästtävlingar


Morran och jag

En liten primadonna har vi fått

Scott är en primadonna. Han tycker att det är kallt ute. Jag är ju av tron att man ska itne hålla på för mycket med täcken och sådant. Absolut när man tränar så ska de få på sig ett för att hålla värmen emellan men kanske itne på en vanlig promenad.
Scott har blivit lite av en slyngel och är itne helt självklar när han är lös nu är det koppelpromenader som gäller föpr honom. Dock uppstod ett problem. När det är så kallt som 15 minus så hoppar Scott på tre ben när han är kopplad... Dock om han får vara lös då fryser han itne minnsann han springer ju som en galning med Laszo. Så dilemmat är skor, täcke och koppel eller inga kläder och lös? Tur att jag har pli på Laszo då scott oftast hänger på honom... Det får bli fler men kortare promenader med koppel men sedan en längre i skogen lös.

Dock i vädret på bilden ovan förstår jag behovet av täcket... Dålig kvalitet på bilden jag ska ta en ny på deras nya fina täcken vi fått av Tove och Göran! TAck, de visade sig behövas...

och så var vi bara tre


snygg Laszo men svansen kunde han ju tagit upp...

njutaren

mys på landet

de har fruktansvärt kul tillsammans


ibland är Scott först ibland Laszo

Obligatoriska doppet i pölen

Laszo dyker i snön han ser riktigt rolig ut


denna syn möter en varje morgon när vi vaknar

bus i snön

Jag har varit lite dålig på att uppdatera men nu kommer lite bilder.
Scotts första snö. Jag kan säga att han var skeptiskt tills han såg Laszo som dök i det. Det mest fasinerande var att när han sprang så slängde någon "bollar" framför honom hela tiden. Scott har full shå att fånga alla snö som yr runt tassarna


Gyllene anden på Scotts kennel

Den årliga Gyllene anden på Thorsvi´s kennel gick av stapeln i söndags. Eva ska resa bort i veckan och hade itne möjlighet att komma men Linnea och Scott packade in oss i bilen och åkte.
Det var otroligt kul att se och jag är så stolt över Scott. Han var jätte cool hela tiden trots skott och roliga dummys som han gärna hade jagat. Och vi fick beröm av Anita (uppfödaren) vilket känns jätte kul. Alltid kul att höra att man är på rätt väg vilket var en av målen med att åka. Men nästa år får de akta sig då kommer M-kullen med stormsteg!

träning i julstressen

Vi hann med ett kort träningspass i fredags morse. Vi har itne tränat på klubben på någon vecka så här om dagen gick vi förbi och jag gjorde bara ett kort skick på rutan med Laszo för att se hur han reagerade. Gick jätte bra. Men tillbaka till i fredags...
Vi träffade upp Anita och Aquila ute på klubben. Först gjorde vi lite skick på rutan vilket gick helt ok tills sista gången då tittade Laszo på mig som om jag vore galen... inte bra så jag avslutade och satte fast honom och tog fram scott istället. Vi lekte lite och sprang runt och tjo lite, vi har ingen direkt träning med scott nu för han behöver få lite träningspaus så scott fick bara leka en stund eftersom han gjorde passivitetsträningen så bra. Sedan tog jag fram Laszo igen klockrena skick på rutan. Yes!
Vi gjorde sen tvåans hopp och apport. han är duktig. Jag tror att tvåan kommer gå bra. Vi avslutade med en budföring där jag blev tvungen att kommendera Laszo två gånger men sedan sprang han bra till Anita. Vi testade en budföring med Scott också. Han var en naturbegåvning! Han tyckte att det var hur kul som helst att springa mellan köttbullarna vi hade.

Scotts spårpremiär

Ja vi får erkänna att vi itne har spårat med Scott tidigare men nu är det igång. Jag la ett köttbullespå på ca 50 meter på ängsmark. Han höll fokus hela tiden, (vad han jobbade!!) han bakåtspårad någon gång men jag stod som en staty, tyst och stilla i spårets riktning tills han hittade igen. Massor av beröm!! I slutet fick han sin favorit dummy! Oj vilken lycka och vilken glädje han hade i hela spåret! Kul!

Sedan var det Laszos tur. Han fick ett längre spår (ca 300 m) med fyra apporter. Vinden låg på rätt ordentligt så han gick på sidan vid första apporten men sedan tog han de andra tre. Han tog alla vinklar riktigt bra. Han är rolig för han skärper sig när det kommer vinklar och spårar bättre efter en vinkel. 
Den apporten som Laszo missade skickade jag Scott på i ett ut kommando. Klockrent sprang han 50 meter rakt ut och började scanna av inte långt senare hade han den "försvunna" apporten i munnen!! Wee fest åt alla!!
/L.

RSS 2.0