Smarta hundar?!

Dagligen på promenaderna leker Laszo och Scott med varandra. De har en speciell och smart dans med varandra.
Scott har längre ben och vet att han är snabbare än Laszo i hög snö, medan Laszo inte tar ut sina krafter i snön i onödan, utan springer på vägen brevid och hoppar upp då och då som en gasell för att ha koll på Scott över de höga snövallarna. Däremot så fort de kommer till mer barmark "attackerar" Laszo Scott och Scott har ingen chans.
Idag var det lite roligt för Scott tog den djupa snön för att vinna över Laszo men Scotts min när snön plötsligt tog slut och det var barmark och Laszo kom som ett skott på Scott... Ha ha de får en att skratta varje dag! L

Vilken skillnad!

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, om det beror på träningen i lördags, min inställning eller de två hundböckerna (kontaktskontraktet och mentalitetsboken) som jag plöjt men Scott har varit hur bra och lydig som helst. Han är bra på att ta lite för långa turer i skogen. Han är inom synhåll hela tiden men är ganska långt ifrån och när jag kallar in då så "ska han bara". Under två dagar nu har jag tränat mycket med stoppsignal (ett pip med pipan och boll) och inkallning (två pip). Jag har även använt mig av inkallningsövningen som vi gjorde i lördags på kennelträffen där jag "Lurar" honom till ett ställe och sedan kallar in. Kommer han inte då har vi ett litet utvecklingssamtal och sedan kallar jag in igen och då när han kommer är jag världens snällaste och roligaste.  Nu när Scott får sina springrundor då han tidigare inte lyssnade  och jag kallar in så är det som om han vänder i luften. Han halkar ibland och ser jätte rolig ut men han lyssnar!!

mycket tankar och förändringar

Idag har jag och Scott varit på jaktträningen med Thorsvi´s kennel. Det var andra tillfället på kursen och jag fick gå med Scott eftersom mamma var i Malmö.
Det är alltid en stor glädje att träna med Scott och så även idag! Jag har dock massor att tänka på. Jag är väldigt intränad på lydnaden och framför allt träning med Laszo som har format mig mycket.
Laszo får jag slita med varje pass för att höja honom och motivera men Scott är inte Laszo.
Jag fick massor av goda råd och massor att tänka på. Det var väldigt bra feedback från både Anita (Norrblom) och Peter! Tack!
Det vi gjorde var först fotgående i svår terräng. Jag har tränat mycket fot i skogen med diken, pinnar, stockar osv förrut men det behövs mycket mer. Han var lite okoncentrerad och nosade lite men hängde med fint.
Sedan tränade vi inkallning vilket vi har tränat en del under veckan så det var inga problem. Jag märker även stor skillnad till vardags efter övningen vi fick av Anita förra veckan.
Sedan fick vi träna avlämnande av apporter som var väldigt nyttigt. Scott är lugn enda tills han får en apport i munnen då är han fylld av förväntan. Han förstod dock övningen snabbt och var sedan lugn även med apporten i munnen.
Sedan var det linjetag som gällde. Scott satt kvar medan jag placerade ut apporten. Sedan skickade jag ut scott och han gjorde sitt jobb jätte bra. Jag var inte lika bra men men jag kan bli.
Jag måste tänka på att rikta med stilla hand ha visselpipan i munnen och vara redo när han kommer in för ett perfekt och LUGNT avlämnade. Jag gjorde om två gånger och sista tycker jag själv att det gick ganska bra..
Vi tränade även stoppsignal med hjälp av en boll. Det var inga problem men jag ska tänka på att använda pipan mycket mer! Till nästa gång ska vi ha klockren stoppsignal tycker jag.

bekräftelse!

Igår hämtade jag Scott på mammas kontor vid lunch sedan skulle vi möta upp Åsa vid centralen för att promenera över till kungsholmssidan. Istället för att åka de kommunala medlena promenerade vi i ett stadigt dubbelfot. Varenda av de miljoner människorna vi mötte fick ett leende på läpparna och tittade på oss! Jag tar det som bekräftelse på att det ser bra ut.
här är ett väldigt tidigt fotgåendeträning med de två (juni 2009)

Oj vilken dag...

Tidigt på morgonen träffade vi upp Aquila och Anita för lite ridhusträning. Vi inledde på en platsliggning med alla tre. Det gick utmärkt men Scott satte sig upp två gånger men inget mer med det än att jag gick och la honom igen.
Sedan tränade Laszo i rutan som han lite hade glömt. Jag påminde honom med att visa rutan tydligt sedan tränade jag lite fotgående, inkallande med ställande och fjärrdirigering för att sedan skicka honom på rutan. Han var lite övertänd i inkallandet så han missade att stanna men hellre att han är för het eftersom hans problem har varit det motsatta. I fjärren var han också lite het, pep och flyttade sig i sättandet. Jag avslutade som sagt med rutan igen och den gick strålande, han hamnade lite framför rutan men korrigerade sig själv. Som belöning avslutade vi med en budföring som Laszo älskade! 10 poäng.
Med Scott tränade jag fotgående men Scott var lite skum och var låg och såg osäker ut så jag avslutade och gjorde korta sekvenser med fot ett steg och sedan massor av belöning. Som nästa moment gjorde vi en budföring på ett väldigt kort avstånd, men scott tyckte det var jätte kul att springa mellan mig och Anita och få köttbullar!
Efter några timmars vila så åkte vi ut till stora skuggan och tog en skön promenad i solen. Vi tränade lite linjetag med Scott. Han hade svårt att ta min dirigering och ville gärna ta den dummyn som jag laddat mest... men vi gjorde om det några gånger men på olika ställen så det blev ritkigt bra och väldigt roligt tyckte Scott!
väntan
Scott väntar när jag placerar första dummyn
snart så.. fokus!
Japp! först apporten
ut på andra apporten!
duktiga scott
Laszo kunde oxå, han som var hunden jag trodde aldrig skulle apportera...
Sedan kom vi till Stora skuggans dansbana då måste vi dansa!
Sen samlade vi oss och tränade på fotgående
dubbelfotgående tyckte scott
men jag höll inte med och scott fick vänta
sen blir det lite stadga/platsliggning
tungan
fina laszo
duktiga scott
och så MASSOR av belöning

en promenad på djurgården


en inspirerande dag!

Idag har det varit träning med Scotts kull ute i Bålsta. På vägen hem i bilen satt vi och summerade dagen och kunde aldrig sluta tala. Vi fick ut hur mycket som helst och har massor av tankar och inspiration inför kommande träning! Jätte roligt!
Skriver mer senare!
i väntan
inkallningsövning
fotgående Johan-Allan, Jörgen- Mackan, Eva - Scott
stadga
Laaszo lekte med sin nya leksak! Han älskade den!

En fyller år...

Kola in klippet när Scott och Laszo härjar!
http://www.youtube.com/watch?v=GfJs3BoHw3U
Scott sitter och gör sitt behov i karlbergsparken...Alltid trevligt med fin utsikt när det trycker på
Det är inte så farligt som det ser ut. Grabbarna leker friskt!

Just nu Tisdagen 2 Mars kl. 10:31


RSS 2.0