Så skön dag!


Så härlig dag! Scott är hostfri och mår bra och Laszo har varit på topp hela tiden!

Jag har försökt omsätta själv det jag lärde mig på kursen i går och är jättenöjd med Scott! Han är noggrann och ganska systematisk i sitt sökande. Han ger sig inte och finner de mest lömskt gömda dummisarna. Han gillar den här övningen och är naturligtvis världsbäst!



Visst ser det här ut som att bävern har varit framme!?

Uppdatering

För uppdateringens skull ekan jag meddela att Scott har varit hostfri sen igår vilket enligt veterinärens order gör att vi kan vara med på den special träningen inför unghundsderbyt med Anita och kullen! VI håller tummarna och hoppas att hostfriheten håller i sig.
Det är i alla fall en sur Scott som inte gillar att gå på tråkiga promenader. Han vill bada, jaga Laszo, bli jagad av Laszo, springa efter dummys och fåglar men framför allt få sina tokryck i det höga gräset på ängen...

Tråk!

Helgens planer ställs in då Scott med största sannolikhet har kennelhosta. Så otroligt tråkigt med tanke på allt kul vi skulle göra i helgen...
* Scott och Laszos dambesök i form av favoriterna Doris och Tini
* Scotts jaktträning
* Scotts tävlingsdebut
* Laszos tävling
Vad är väl en bal på slottet?

Äh, nu drar jag! Jag är deppig...

hosta!

Scott har börjat hosta men då han är vaccinerad mot kennelhosta och mycket bättre redan i går kväll så tror vi inte att det är det! Vi håller i alla fall tummarna och uppsöker en veterinär under dagen.

hundhelg!

Imorgon skriver jag min sista tenta på lärarhögskolan och på fredag har jag mitt sista seminarium! Wee sen är skoltiden slut och jag börjar arbeta i augusti.
Helgen kommer spenderas (som vanligt) i hundens tecken. Tini och Doris kommer och bor hos oss då de får en ny familjemedlem imorgon, en liten taxvalp.
Lördagen är det, för oss, den sista Thorsvi´s träningen och på söndag ska Scott göra sin tävlingsdebut! Laszo ska oxå tävla och bägge kommer att starta i nybörjarklass i Rallylydnad i Norrtälje.  

Thorsvi träning

Mamma återkommer med rapport men här är bilder jag lånat av Benjamin Lilja
Scott blev kallad för gentlemannen i kullen!

En härlig helg på landet

Laszo, jag och Daniel åkte ut till tyresös strandkant är en kompis har landställe! Helgen tillbringades med årets första topp, grillat och solnedgång! Jag och Laszo hann även "styla" lite med lite cirkuskonster
Dagny hund var också med

Sommaren för med sig gott och ont

Det otroligt fina vädret innebär mycket goda ting men även en del mindre bra. Många barn är ute och springer och hänger i parkerna runt om i stockholm. Laszo och jag var ute på kvällspromenad då några kids tyckte det var lämpligt att slänga tigersmällare ner från tranebergsbron. En smattersalva gick av cirka 20 meter från oss. Tur att Laszo är så otroligt skottfast! Han hoppade till (liksom jag) och sen var det ur världen, han avreagerar fort som mentalbeskrivaren sa!

Härliga tider

Mamma och hundarna har varit på landstället så därav tystnaden på bloggen.
Jag hade den stora äran att låna härliga Doris (Thorsvi´s Bunnahabhain) under söndagens instruktörsutbildning. Doris är anledningen till att vi köpte jaktlabrador. Hon är en klippa och världens mysigaste. Jag provade lite skick till höger och vänster med henne som kan och fick känna på hur det ska vara.
Laszo och Scott har fått hänga med till hästarna i några dagar och det går alldelles utmärkt. NÄr jag rider eller tömkör lägger jag dem utanför ridbanan och där ligger de tills jag är klar. Snacka om lång platsliggning, men de har varandra!
Idag har det varit rallyträning igen och vi har ju dessutom anmält oss till en rallytävling. Både Scott och Laszo är anmälda så nu får vi se!! Ska bli jätte roligt!

Världens bästa matte.,,

Hm NOT!
Jag har nog gjort Scott rädd för igelkottar...
Under kvällspromenaden hör jag något väsa och jag märker att bägge hundarna reagerar på något....EN ORM!
Men det visade sig vara en liten igelkotte som låg mitt i vägen. Stackarn!
Men jag pedagogisk som jag är har redan hoppat till, kallat till mig hundarna och tar en lång omväg runt...

Tävling i Knivsta

Trots att inte alla moment är klara för Laszo och mig behövde vi starta en Lk2 för att stämma av.
Jag åkte ut till Knivsta så ingen skulle se eller höra talas om det =0)
Det gick helt ok faktiskt!
Platsliggningen 10 (lugn som en filbunke)
Frittfölj 7,5!
Läggande under gång 8 (lite långsamt)
Inkallning med ställande 9
Sändande med ställande 0 (han ställde sig till vänster om rutan där det för övrigt stod en kartong med prylar)
Apportering 0 (Han satt kvar fint, stack snabbt ut till apporten och grep tag och tog med sig den in tills han la den 1 meter framför. Borde det itne vara en 5p?)
Fjärrdirigering 9
Hopp över hinder 8 (långsamt)
Hade bara rutan fungerat hade det varit ett första pris... men men jag är nöjd med honom!

thorsvi träning!

I lördags var det jaktträning med kullsyskonen till Scott. Jag tänkte mamma skulle skriva men tills hon gör så skriver jag.
Gruppen delades upp på två och vi fick börja med linjetag med Anita och Peter. Peter gick ut 20 m lät som en fågel och sedan kastade han dummyn. Hundarna och förarna stod på linjen och när han kastat vände de ifrån dummyn och en och en fick de gå tillbaka och skicka. Den som gick först hade störst minnesbild och sen minskade minnet för hundarna (och säkert för förarna). Scott gick som nr 2 och tog första linjetaget utmärkt. Peter berättade att Scott hade ingen aning var dummyn låg när han kom utforsandes men så fort han såg den så syntes det på hela hunden hur glad han blev! Bra motivation!
Nästa övning av med Kian. hos henne fick vi träna fotgående. Jag har ju i veckan tränat tävlingslydnadsfotgående med blick och att Scott är lite längre fram i positionen. Både jag och mamma som gick med honom märkte vikten av att använda rätt ord. Han är duktig på att särskilja men vi glömmer bort oss ibland. Ha ha vem lär vem?
Sen var det dags för närsök. Anita presenterade en träningsgång man kan använda sig av för att träna in när sök (=gräv där du är).
1. Hunden ser när du gömmer bollen och medan hunden letar rätt på bollen visslar man sök signalen, upprepande gånger.
2. När hunden verkligen har förstått söksignalen i övningen ovan går man vidare till att Hunden inte ser var man gömmer bollen, sedan placerar man hunden vid den gömda bollen och blåser sök signal.  Här skulle man lägga på svårighet i att jag som förare ställer mig längre ifrån hunden (bollen). Hunden ska söka där den är.
3. sista steget är att jag kallar in, blåser stoppsignal och sedan söksignal. Stoppet ska då komma där bollen är gömd.
Vi kom även in på dirigering höger eller vänster, left or right.
Samma övning som nr 2 ovan men jag lägger ut två bollar som hunden ser, de ska vara nergrävda dock så hunden inte går på synintryck utan vittring. sedan pekar jag och säger höger/vänster. typ...
Vid fikat blev det andra bullar... nej då hundarna i bilen för en behövlig vila.
Efter fikat tränade först närsöket och sedan en kedja av moment. Det var utläggning av en dummy sedan fick hunden stanna kvar någon meter framför duymmyn (med dummyn bakom ryggen) Sedan kallade man in hunden, blåste stoppsignal efter några meter och skickade ut! Vi hade missat förra tillfället när de gick igenom detta vilket gjorde att scott blev osäker och förstod inte vad mamma menade. Men är poletten trillade ner var det kul att se honom! Full fart ut, full fart in!
När träningen nästan var klar sköt Anita några skott för att se hur de reagerade. Inga problem för Scottyboy!
För övrigt var Laszo med under träningen men fick komma ut vid valda tillfällen. Men jag fick chans att träna fotgående, fjärrdirigering, rutan, inkallning med ställande och skott.

Rallykurs

Igår hade Jag och Britta (en av instruktörerna på klubben) vår andra omgång av grundkurs i rallylydnad.
Det är ett härligt gäng vi har med många olika raser och förutsättningar. Ekipagen har kommit olika långt men vi håller fast vid vår planering i att gå igenom grunderna. Både Britta och jag anser att oavsett hur långt man har kommit så är grunderna alltid bra att komma tillbaka till!
Första gången gick vi igenom touch, belöningar och allmän fakta om klubben och rally.
Igår hade vi fokus på belöningar, passivitet och sitt/ligg.
Ikväll är det instruktörsmiddag på klubben och i helgen är det efterlängtad jaktträning hos Anita!

Kvalitetstid med Laszo

Jag och Laszo har haft lite tid för oss själva. Vi började med att hänga med Emma på Tranans uteservering i några timmar under valborg. Där imponerade Laszo på många. Av servitören fick han deras hemgjorda och välkända köttbullar och några gäster frågade om han kunde några konster. Laszo fick göra lite give me five och give me ten med killen som satt med hakan nere vid knäna efteråt. Det är lustigt att när folk hör att man tränar lydnad så vill de se cirkuskonster men det kanske är det som lydnaden är mer eller mindre. =0)
Under lördagen var Laszo och jag med duktiga Mia och Holiday på hästtävling. Jag umgås ju bara med vinnare (hi hi) så Mia plockade hem första och tredjepris!  Så duktiga! Laszo var oxå duktig och vi hann träna lite lydnad mellan klasserna. Det är lite kaxigt att gå med en löshund som går fot med en när man har en stor häst gående bredvid och när man ska in i ridhuset blir det läggande under gång och Laszo lägger sig och jag kan fokusera på hästen. Söta hund!
Laszo delade betfor med hästen...
Här är hästen jag rider just nu: Svea

RSS 2.0