träning hos Anita Norrblom

Idag åkte vi på fm ut till Anita Norrblom för lite extra jaktträning.
När vi åkte därifrån var vi lyriska. Vi fick en avstämning plus att vi fick ställa alla dumma och inte så dumma frågor som kommit upp på det året vi haft Scott.
I den praktiska träningen ägnade vi oss åt enkelmarkeringar. Den första var över ett dike med vatten där Scott lite smått förvirrad började söka efter dummyn vid relativt fel läge men han sökte bra och med lite hjälp från Anita fann han dummyn och kom lyckligt tillbaka. Efteråt placerade Anita ut en dummy då Scott inte såg men denna gång ville han inte riktigt gå ut. Han hade inget större drag på att jobba sig ut för att sen söka sig in. Med lite hjälp från Anita där hon visade var den låg fick han ett bra linjetag.
Andra makeringen var med skott vilket taggade igång honom ordentligt. HAn sprang även denna gång lite för kort men genomtänkt då det var en rak linje ut från skytten (anita). Han sökte väl och fann dummyn tillslut och kom snabbare in än han gick ut. Ett skott till med markering men som han itne fick springa ut på utan mamma i´gick ut och hämtade dummyn. sp kan det bli ibland.
Näst sista markeringen var även den med skott men åt en annan linje. Här var han värd full pott vid ett WT. Full fart och nästan ännu snabbare in. Bra avlämning och sedan en naturlig paus när telefonen ringde. Denna markering var han betydligt mycket mer taggade på och därför gick Anita ut och sköt ett skott men där det inte kom en dummy utan hon återkom bara och träningen var slut.
Efteråt var det fika och lite mys med alla trevliga hundar i familjen Norrblom. Vi fick även träffa Scotts kära mamma som nu är högdräktig och ska ha valpar inom någon vecka. Spännande.
Tack Anita igen för att du tog emot oss! Det var otroligt inspirerande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0